Gabriella Engström ny projektledare på Wargön Innovation

Hej Gabriella Engström, välkommen till Wargön Innovation! Hur känns det att vara igång?

Tack! Det känns jätteroligt att vara igång, att vara del av ett fantastiskt team och att få jobba i flera spännande projekt som Wargön Innovation har på gång!

Vad ska du göra här hos oss på Wargön Innovation?

Min roll på Wargön Innovation är projektledare. För mig betyder det att vara nyfiken, lösningsorienterad och engagerad när jag leder innovationsprojekt och stöttar entreprenörer för att möjliggöra framtidens hållbara och cirkulära industri. 

Vad har du arbetat med tidigare? Vad tar du med dig från tidigare anställning?

Jag har tidigare arbetet inom mode- och textilindustrin, mest nyligen arbetade jag med arbetskläder för ett textilserviceföretag. Där fick jag se textilier från ett annat perspektiv än vad modeindustrin traditionellt gör – textilprodukterna skulle exempelvis skydda, vara funktionella samt vara framtagna för att säkerställa en lång användarfas. Just en lång användarfas kräver kunskapsdelning och samarbete i flera delar av värdekedjan – detta kommer jag ta med mig in i min nya roll.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag älskar att vara kreativ så på min lediga tid blir det mycket matlagning som jag gärna bjuder familj och vänner på. Det blir även en hel del renoveringsprojekt med min man då vi köpte en gammal skofabrik för några år sedan som vi hoppas kunna bo i snart.

Avslutningsvis, det lackar mot jul. Vad är ditt bästa hållbara jultips? 

Våga vara mer kreativ och kanske ta bort några av de ”måsten” som skapar stress! I min familj har vi till exempel infört ”Secret Santa”-julklapp för att minska både stress och konsumtionshets. Till sin julklapp skriver man alltid ett rim, rimskrivandet ger en lugn och kreativ stund innan jul. På julafton är det så roligt att höra rimmen och man känner verkligen hur mycket tid och kärlek någon har lagt ner på ens julklapp. Vi slår in julklapparna i vackra julsäckar som kan användas år efter år – både fint under granen och hållbart.

Gabriella kommer inledningsvis att arbeta med projekten CISUTAC, Ramverk för cirkulär textil och Green Valleys 2.0.