Vill du bli en av oss?

På Wargön Innovation jobbar ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper. Gemensamt för oss alla är att vi brinner för att skapa en hållbar framtid.

Aktuella rekryteringar

Ingrid Johansson, textilvärderare. Fotograf: Elin Segerlind

Textilvärderare

Vi letar alltid förstärkning till vårt textilvärderingsteam. Du som vill arbeta som timanställd för att täcka upp för sjukdomar, semestrar eller bidra när vi har extra mycket att göra kan lämna in en spontanansökan i formuläret nedan. Vid formuläret finns en kortare arbetsbeskrivning.

Är du nyfiken på andra typer av möjligheter med oss? Maila till info@wargoninnovation.se

Sök jobb som textilvärderare

Arbetsuppgifter som textilvärderare och textilsorterare:

Som textilvärderare arbetar du med att hitta bästa möjliga användningsområde för textilt material enligt modellen avfallstrappan. Allt arbete på Wargön Innovation görs med fokus på innovation och utveckling, med många olika partners i flera olika projekt. Därför förändras arbetssätt, utrustning, instruktioner med mera regelbundet och ditt deltagande i utvecklingsarbetet är viktig. I en leverans med insamlad textil vill vi:

  • i första hand ta vara på det som kan återbrukas via second hand-försäljning
  • i andra hand lagas eller re-designas
  • i tredje hand skapa nya material av textila råvaran
  • i fjärde hand återvinnas till ny textil eller andra material
  • i femte hand energiåtervinnas

Under en vanlig arbetsvecka arbetar du med både textilhantering och textilvärdering. Textilhanteringen består av att ta emot textilt material, väga och förbereda detta för värdering genom att separera skor, skräp och andra föremål från materialet som skall värderas. Under textilvärderingen bedömer du varje plagg utifrån flera faktorer, exempelvis; skick, funktion, varumärke samt aktuell modegrad och efterfrågan hos secondhandkunder. Textilierna sorteras i olika kategorier, packas och fördelas ut till kunder. Du bidrar även med utveckling och produktion av prototyper till olika innovatörer, bidrar i gemensamma arbetsgifter, med mera.