BioRestore

En revolutionerande tvättprodukt som rekonditionerar dina plagg.

BioRestore har utvecklat ett ensymtvättmedel som tar bort noppor och återställer plaggens yta så att de återfår sin färg. På så sätt får plaggen längre livslängd. Genom att rekonditionera plagg som annars hamnat i de restströmmar som inte är i tillräckligt gott skick för den svenska second hand-marknaden skapas en ny möjlighet att sälja plagget vidare.

WI x BioRestore

På Wargön Innovation får BioRestore stöttning i utveckling av sin produktionsprocess. Syftet är att undersöka hur en storskalig produktionsprocess kan se ut, och utvärdera aspekter som bland annat tidsåtgång, arbetsmiljö, utrustning etc. Våra textilvärderare sorterar ut, scannar, tvättar och hanterar plagg som valts ut för att rekonditioneras med hjälp av BioRestores produkt. Dessa plagg analyseras sedan för att ligga till grund för vidare utveckling av produkten.

I ett samarbete mellan Wargön Innovation, BioRestore och Sellpy har våra textilvärderare scannat, tvättat och hanterat ett antal plagg åt BioRestore som ska säljas på Sellpys plattform i uppdaterat skick. Genom detta samarbete undersöks hur värdet på rekonditionerade plagg förändras och hur de tas emot av Sellpys kunder.

BioRestore får stöd från Wargön Innovation genom projektet Innovationsmiljö för hållbar produktion och cirkulära flöden, ett projekt som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Vänersborgs kommun och Fyrbodal kommunalförbund.

Fakta

Ansvarig på Wargön Innovation: Hanna Abrahamsson

Kontaktperson på BioRestore: Wajahat Hussain

Hemsida: www.bio-restore.com

Senaste nytt

Senaste nytt