Julia Ronkainen, Wargön Innovation, Roos Muldere, The Loop Factory, Maria Ström, The Loop Factory, Helena Tuvendal, The Loop Factory, Susanne Eriksson, Wargön Innovation. Fotograf: Elin Segerlind

TexChain3: Vi skapar en cirkulär framtid

Tillsammans med The Loop Factory stod Wargön Innovation värd för det avslutande projektmötet för TexChain3. Av alla parter som varit med har åtta gjort pilotförsök där de utforskat möjligheten att ställa om delar av sin produktion till en cirkulär produktion. Det har bland annat handlat om att ta vara på spillmaterial från den egna produktionen och föra den tillbaka till egna produkter, och om att ta vara på andras spill och hitta nya flöden för att material ska leva och ha en funktion under så lång tid som möjligt. Resultaten har varit positiva och företagen som deltagit har fått mersmak för att utveckla sitt arbete vidare.

Resultatet från TexChain3 kommer visas upp på Circular Textile Days i Nederländerna, 5-6 juni. Det kommer vara en fantastisk plattform för oss att sprida kunskap om utvecklingen som vi har gjort inom projektet. Vi kommer också berätta mer om piloternas arbete och deras framgångar framöver så håll utkik i våra kanaler!

Tack!

TexChain3 har gett oss tre fantastiska år, det har varit en lång resa och vi är stolta över allt som våra projektpartners och vi har åstadkommit tillsammans. Vi vill passa på att skicka ett tack till alla våra projektpartners för ett fint samarbete.

Artex, Blåkläder, Borgstena, Contekton Arkitekter, Fogia, Form2, Glimåkra, Kasthall, Rikstvätt Bengtsfors, Ludvig Svensson, Martinsson, Materia, National Högsäter, Novoplast, Region Skåne, Samhall, Sculptur, Stormie Poodle, Taiga, TEKO, Tekologistik, Texla group, Tranemo workwear, Sweden Cars, Västkuststiftelsen, Sveriges Tvätteriförbund, Bil Sweden, Trä- och möbelföretagen, RISE, Högskolan Borås, Västra Götalandsregionen med finansiering av Vinnova.