Elin Segerlind, kommunikatör

Elin Segerlind ny kommunikatör på Wargön Innovation

I november tillträdde Elin Segerlind som ny kommunikatör för Wargön Innovation efter ­Frida Jonson som nu går vidare till det egna ­företaget Ord och insikter.

— Vi tackar Frida för hennes utmärkta ­arbete hos oss och önskar henne lycka till. På Wargön Innovation vill vi alltid ­uppmuntra till entreprenörskap! säger Markus Danell ­verksamhetsledare på Wargön Innovation.

Med sitt nytillskott till teamet på Wargön Innovation menar Markus Danell att man har träffat rätt.

— Elin är en spetsrekrytering som kan bidra med både vass kommunikation och till Wargön Innovations ambition att vara nationell och internationell spetsmiljö för industriell textil­sortering och cirkulär omställning. Vi tror att hon har en bra bakgrund för detta, men framför allt en varm, driven och ödmjuk personlighet som passar in bra i teamet, säger Markus Danell.

Elin har de senaste fyra åren verkat som riksdagsledamot i Miljö- och jordbruks­utskottet med ansvar för frågor kring bland annat cirkulär ekonomi, återvinning och textil­hantering. Innan riksdagsuppdraget har Elin arbetat som kommunikatör och journalist, bland annat för Sveriges Radio.

— Jag är otroligt glad över att få bli en del av Wargön Innovation. Det ger mig möjlighet att slå samman mina erfarenheter och kunskaper ifrån riksdagen med mina erfarenheter som ­journalist och kommunikatör, det kan egentligen inte bli bättre, säger Elin.

Wargön Innovation arbetar med framtidens hållbara material och är en ledande test- och utvecklingsmiljö för industriell sortering och värdering av material och produkter i cirkulära kretslopp. Det här är ett område där utvecklingen går snabbt och siktet är tydligt ställt på morgondagens hållbara samhälle vilket var det som ­lockade Elin att söka jobbet på Wargön Innovation.

— Vårt arbete på Wargön Innovation har möjlighet att göra verklig skillnad, textilindustrin står idag för stora utsläpp och vi behöver förändra både vårt produktions- och konsumtionsmönster av nya textilier. Jag vill vara en självklar del av den drivkraften som finns här och som arbetar för en hållbar framtid, säger Elin.