I Västsverige i Vänersborgs kommun ligger Wargön. Ett utmärkt logistiskt läge med närhet till vägar, järnväg och fartygstrafik. Wargön ligger dessutom väldigt bra till sett till möjligheterna för ett framtida nordiskt samarbete.

  icon_plane1

Flygförbindelser
Den lokala flygplatsen ligger bara 5 km bort och Göteborg Landvetter Airport finns endast 100 km härifrån.

icon_road1

Bilvägen
E6, E20, E45, 42 och 45 ligger alldeles i närheten.

icon_train1

Järnväg
Fina tågförbindelser med Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

icon_boat1

Fartyg
Varje år passerar 4000 fartyg mellan Vänern och Västerhavet. Det finns planer på en ny hamn i Wargön.

 


 

Vatten för kylning, energi och bredband 
Alla förutsättningar för modern industriutveckling och produktion finns här.

Kunskap
Högskolan i Väst och Innovatum är två lokala samarbetspartners som säkrar kunskapsutvecklingen. 1 500 000 bor och arbetar i regionen.

Wargön har ett strategiskt läge där energi och transporter har varit områdets dna under lång tid. I samband med att Holmens pappersbruk lade ner sin verksamhet 2008 började planer smidas för framtiden. Fokus utveckling och att se möjligheter.

Resultatet är Wargön Innovation – med kunskap, engagemang och arbetskraft som skapar förutsättningarna. Mycket tack vare Vänersborgs kommun.

Skandinaviens demografiska mittpunkt

Position Väst, tillväxtzonen mellan Göteborg- och Osloregionerna där 18 kommuner samarbetar för att utveckla näringslivet presenterade i våras att Skandinaviens demografiska mittpunkt finns i området. Närmare bestämt i Mellerud. Det innebär att Mellerud är den plats där man har kortast avstånd till alla i Sverige, Norge och Danmark fågelvägen. Strax söder ligger Vänersborg och Wargön. I närheten möter Europavägarna E44m E45 och E6 järnvägen som går från Göteborgs Hamn. Ett logistiskt attraktivt läge.

Läs mer på Position Västs hemsida ›