Wargön Innovation nominerad till hållbarhetspris

Wargön Innovation är finalist till hållbarhetspriset Encouragement for Action i kategorin Fashion Innovation. ”Det är otroligt hedrande och är ett kvitto på att det arbetet vi tillsammans med många andra samarbetspartners gör skillnad i industrin”, säger Markus Danell, verksamhetsledare på Wargön Innovation.

Över 100 företag och organisationer har varit nominerade och jurygrupper har valt ut totalt 17 finalister i olika klasser. Wargön Innovation är nominerad i kategorin Fashion Innovation tillsammans med Volumental, NOMS och Vindpinad. Nominerade är, enligt jurygruppen, innovation som löst tidigare olösbara problem eller som har bidragit till att medvetandegöra behovet av ett skifte i tankesätt.

”Digitala och innovativa framsteg som lett till eller inom en nära framtid kommer att leda till en positiv hållbar förändring. Vi uppmuntrar de som med ett nytt perspektiv

 eller ny teknik hittat lösningar och sammanlänkat mode och utveckling. Innovation står för att våga vara visionär och bereda väg för andra.”

Vinnarna presenteras vid en ceremoni den 31 augusti i samband med Stockholm Fashion Week.

Encouragement for Action startade 2018 av Stockholm Fashion District för att lyfta hållbarhet och utveckling i modeindustrin.

– Att dela kunskap om möjligheter för nya affärsidéer och innovationer är väldigt viktigt för utvecklingen för alla parter i modeindustrin. Det är extremt viktigt för att kunna lösa våra utmaningar snabbare, säger Helena Waker, VD för Stockholm Fashion District och Trade Partners Sweden i ett uttalande.

Bland övriga finalister finns bland annat Hodakova som Wargön Innovation förser med textilier. 

Nytt för i år är att vinnarna kommer att presenteras på the Swedish Institute i Paris under Paris Fashion Week.

Det är andra gången Wargön Innovation är finalist till Encouragement for action. Läs mer om hållbarhetspriset här.