Möt Wargön Innovations nya stjärnor

Fler företag vill arbeta med oss och både textilflödet in i anläggningen och projektportföljen växer så det knakar. Därför är det glädjande att stärka upp Wargön Innovation ytterligare och vi välkomnar tre nya stjärnor till vårt team!

Hej Julia Ronkainen, ny projektledare, vem är du? 
– Jag är en textilnörd ut i fingerspetsarna. Utbildad textilingenjör med textil som största fritidsintresse. Brinner för utveckling, miljöfrågor och samarbete mellan människor. För återhämtning söker jag mig till naturen, mina nära och kära, klättring och musik. Energisk, nyfiken och kanske lite knasig ibland.

Vad är din specialitet?
– Textiltekniska frågetecken är min grej. Vill tro att jag även är ett bra bollplank i utvecklingsfrågor där jag trivs i rollen som idéspruta och idéutvecklare. Närmast är jag bl.a delaktig i projekten TexChain3 och Nimble Patch. Det är så kul att äntligen få sätta igång och börja jobba med så fantastiska människor och projekt!

Varför sökte du dig till Wargön Innovation?
– Jag har följt Wargön Innovation i många år och alltid sett det som en av de främsta arbetsplatser som jag skulle vilja jobba på. Det är med stor glädje som jag nu får sätta tänderna i projekt som främjar textiliers cirkulära flöden.

Vad är du mest nyfiken på inom framtidens hållbara textil?
– Just nu är jag nyfiken på mätbara resultat och data kring hållbara textilier. Alltså, vad som i siffror faktiskt är bättre eller sämre för naturen och människors hälsa. Utifrån mätbara resultat kan vi göra framsteg med störst effekt. Jag ser även fram emot att få klämma och känna på de nya innovativa material som utvecklas. Min känsla är att vår bransch fullkomligt bubblar och är på väg att explodera inom ramarna för hållbara material. Jag är lyckligt lottad som får vara med där det händer.

Hej Christoffer Stenberg, ny textilhanterare, vem är du?
– Är ljuddesigner i grunden, med stor passion till friluftsliv och försöker vara ute så ofta jag kan. Också svag för secondhand, så blir ett par rundor i månaden

Varför sökte du dig till Wargön Innovation?
– Alltid varit för hållbarhet och nytänk om hur vi kan förbättra och effektivisera på bästa sätt, för att hålla vår natur vid liv. Så fick jag upp ögonen för Wargön.

Vad tror du att gemene person inte vet om sortering?
– Hur stora kvantiteter av textilier som bara kastas bort, men som vi som sorterar har ett öga för och kan ge ett nytt liv.

Vad är du mest nyfiken på inom framtidens hållbara textilier?
– Själva återvinningen av textilier, hitta nya sätt att ta hand om material vi idag inte kan. Samt utvecklingen av en kemfri framställning av material.


Hej Hanna Abrahamsson, ny praktikant under våren, vem är du?

– Jag studerar till kvalitets-och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion på Nordiska Textilakademin. Jag är inne på min sista termin och den kommer jag spendera på Wargön Innovation.

Varför sökte du dig till Wargön Innovation för din praktik?
– Jag sökte mig till Wargön Innovation då jag blev lockad av den breda projektportföljen. Jag ser mig själv jobba i projektform i framtiden och då kändes Wargön som en fullträff, dem besitter mycket kompetens och jag ser fram emot att lära mig av dem!

Vad handlar ditt examensarbete om?
– Mitt examensarbete handlar om kemikaliescanning, jag kommer undersöka vikten av att kemikalieskanna second hand-plagg efter riskkemikalier.

Vad är du mest nyfiken på inom framtidens hållbara textil?
– Det finns mycket inom framtidens hållbara textil som är spännande. Det jag är mest nyfiken på är lösningen till att få en cirkulär textil värdekedja, det är ett viktigt steg mot en hållbar textilbransch.

Läs mer om Wargön Innovations projekt här!

Vill du jobba hos Wargön Innovation? Läs mer här.