Välkomna till ”Finnish-Swedish Textile Circularity Day”

Wargön Innovation samarbetar med det finska forskningsinstitutet VTT, bl.a inom ett projekt som heter NordicBio. Tillsammans bjuder vi nu in till ett digitalt seminarium den 14 januari 2021. Se program nedan. Seminariet är gratis och öppet för alla.


Uppifrån från vänster: Rudrajeet Pal från Högskolan i Borås, Outi Luukko från Rester Oy, Karin Lindqvist från RISE, Maria Ström från Wargön Innovation, Chris Margetts från The Sole Theory och Mikko Mäkelä från VTT är några av talarna. Foto: Unsplash, pressbilder

Finnish-Swedish Textile Circularity Day will be held at January 14th 2021

Event Organized by Telaketju and NordicBio projects. Last call for registrations is January 12th.

Registration is open via this link. 

  • M1 Circular design and products: research aspects by LAB & Telaketju project, and Rudrajeet Pal/University of Borås; company introductions The Sole Theory, and Nimble Patch
  • M2 Circular business models: research examples by Inka Mäkiö/Turku UAS & Telaketju project, and Rudrajeet Pal/ University of Borås; company introductions Soile-Maria Linnemäki/Vaatepuu and Sissi Penttilä/Reima
  • A1 Collecting and sorting of textile waste: Sini Ilmonen/Lounais-Suomen Jätehuolto – separate collecting, Maria Ström/ Wargön Innovation – sorting and Fibersort line, Erik Perzon/IVL – Siptex/Sysav sorting facility, Mikko Mäkelä/VTT – hyperspektrum imaging
  • A2 Pre-processing and mechanical recycling: research results by Marjo Määttänen/VTT -cleaning process for fibres (NordicBio project), Taina Kamppuri/VTT – yarns from post-consumer textiles (Telaketju project), Petri Jetsu/VTT – foam laid nonwovens (NordicBio project); company introductions and development by Outi Luukko/Rester, N.N./Vividye, and Jukka Pesola/Pure Waste
  • A3 Other recycling processes: research work Marianna Vehviläinen/VTT – Biocelsol process, Marja Rissanen/Aalto University – Ioncell process, Paula Sarsama/VTT – thermoplastic recycling, Karin Lindqvist/RISE – polyester recycling, Eetta Saarimäki/VTT – composites (Telaketju project)

During the event we have shorter pitches from companies and highlighting research topics, and then we have time for Q&A, panels, discussions and networking.

More info and registration is available here.