– Så mycket att vara stolt över!

Wargön Innovation söker ny kommunikatör. [EDIT: ansökningstiden har gått ut] För dig som vill veta mer om vad den tjänsten kan innebära har vi tagit ett snack med nuvarande kommunikatör Malin Emmoth. Hon beskriver jobbet som bland de bästa hon haft. 

— Det är helt klart bland det mest utmanande och roliga jag har gjort i mitt yrkesliv. Det är ett väldigt varierande arbete som innehåller allt från att skriva artiklar och publicera inlägg i våra sociala kanaler till att stötta våra projektledare med kommunikationsfrågor och ta fram material. Vissa delar handlar också om att vara med och anordna event och workshops tillsammans med de andra i teamet.

Vad är det bästa med att vara kommunikatör på Wargön Innovation?

– Det bästa är absolut att vara en del i omställningen till en framtid med mer hållbara material. Att träffa våra entreprenörer, företag och samverkanspartners som brinner för att göra skillnad och se hur vi gemensamt kan arbeta för att nå dit. Att dessutom ha bra arbetskollegor och att jobba nära de andra kommunikatörerna i Innovatumkoncernen är en stor framgångsfaktor.

Vilka egenskaper skulle du gärna se hos din efterträdare på tjänsten?
– Personen som tar över efter mig bör vara orädd, nyfiken och lyhörd för vad som händer både i omvärlden och i vår organisation. Har personen dessutom humor, är ödmjuk och tycker om att knyta nya kontakter så är det riktigt bra.

Vilka kompetenser behövs för att klara uppdraget?
– Vi ser ju gärna att personen tycker om att skriva och får gärna vara grym på storytelling då mycket av det som händer i vår verksamhet behöver kommuniceras på ett intressant sätt. Sen är grafisk kompetens ett stort plus, liksom en känsla för hur man slår igenom i sociala kanaler. Om jag får välja, så är önskescenariot någon med kommunikationskompetens kopplad till marknadsföring.

Är det ett ensamt arbete?
– Nej absolut inte, som kommunikatör på Wargön Innovation kommer du att vara själv i din roll, men du är samtidigt en del av ett koncernövergripande kommunikatörsteam på Innovatum Science Park som stöttar varandra med sina olika specialistkompetenser. I teamet på Wargön Innovation har kommunikatören en självklar plats och jobbar nära alla andra funktioner som har bra koll på att kommunikation är viktigt och som själva gärna är med och driver kommunikationsfrågor.

Vad är du stolt över?
– Det är så mycket. Om jag ska säga några saker så är det att få delta i uppbyggnaden av en banbrytande verksamhet och stötta utvecklingen av framtidens affärsidéer. Sedan är det fantastiskt att vara en del av det nätverk Wargön Innovation utgör tillsammans med alla spännande innovatörer, entreprenörer och samverkansparter.

Malin Emmoth, kommunikatör Wargön Innovation

Sista dag för ansökan har passerat!