Nu söker vi en kommunikatör med intresse för hållbarhet och innovation

Wargön Innovation är i en spännande utvecklingsfas och söker nu dig som vill ta vår kommunikation, marknadsföring och PR till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter för dig som vill bidra till en hållbar utveckling. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig efter sommaren!

 

Wargön Innovation i korthet

Wargön Innovation är en testbädd och utvecklingsarena för koldioxidsnåla materialinnovationer. Fokus är små och medelstora företag som erbjuds affärs- och teknikutveckling för att skala upp materialinnovationer från idéstadiet till marknadsfärdiga produkter.  Wargön Innovation AB är ett helägt dotterbolag till Innovatum AB och arbetar i nära samverkan med akademi, näringsliv, offentliga parter och civilsamhället. Verksamheten bidrar till Vänersborgs kommuns miljömål och är samtidigt en del av Västsveriges omställning till en fossilfri region år 2030. Läs mer om Wargön Innovation.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ta ett helhetsansvar för vår kommunikation och utveckla våra processer, både operativt och strategiskt. Vi erbjuder dig en varierande roll med utmaningar och kreativa möjligheter som sträcker sig brett över Wargön Innovations alla projekt och samarbeten. Ditt mål är att skapa förståelse och engagemang bland våra viktigaste intressenter och målgrupper för vad vi gör, våra resultat och hur vi kan skapa värde. Du kommer exempelvis:

  • Driva kommunikationsarbetet såväl internt som externt och identifiera nya möjligheter och förbättringar
  • Planera och genomföra kommunikations- och marknadsföringsinsatser inom våra innovations- och utvecklingsprojekt
  • Ansvara för det operativa arbetet med våra kommunikationskanaler så som webb, sociala medier och event

Som kommunikatör inom Wargön Innovation kommer du att arbeta i nära samarbete med teamet runt verksamheten. Du kommer också att ingå i det kommunikatörsteam som finns inom Innovatumkoncernen, vilket ger dig skickliga kommunikatörskollegor att samarbeta med och fler spännande sammanhang att arbeta inom. Utöver dina ansvarsområden finns det möjligheter att anpassa rollen till dina önskemål och utvecklingsambitioner.

Kompetenser och färdigheter

Du söker efter ett jobb som både känns utvecklande och gör skillnad, vilket är exakt vad vi erbjuder. Du gillar att ta initiativ, uppnå resultat och skapa engagemang för en hållbar utveckling. För att trivas och utvecklas i rollen tror vi att du:

  • Har god förståelse för att arbeta med kommunikation, marknadsföring och PR genom tidigare erfarenheter och/eller relevant utbildning. Det är meriterande om du är skicklig på storytelling
  • Är nyfiken på att lära dig nya saker och trivs i en föränderlig miljö
  • Har förmåga att ta initiativ, fullfölja dina projekt och lösa utmaningar som uppstår
  • Gillar att bygga nätverk och samarbeta med andra, internt och externt
  • Behärskar relevanta program inom Adobe CC samt arbetar flytande på svenska och engelska

Villkor

Omfattning: Hel- eller deltidstjänst, beroende på önskemål. Provanställning i sex månader, därefter tillsvidare.
Arbetstider: Kontorstider med möjlighet till flex.
Arbetsplats: Wargön Innovations kontor i Vänersborg med viss möjlighet till arbete på distans.
Ersättning: Marknadsmässig lön och villkor enligt kollektivavtal. Fem veckors semester, friskvård, med mera.
Tillträde: Enligt överenskommelse efter sommaren 2020

Ansökan och frågor

Sök tjänsten genom att maila ditt CV och personliga brev till verksamhetsledare Markus Danell senast 2020-06-07.
Beskriv kort varför du är intresserad av tjänsten och om dina personliga egenskaper. Vi återkopplar till alla sökande efter deadline.

Har du frågor, tveka inte att ringa eller maila Markus.