Wargön Innovations klädbytardag

Att byta kläder med andra är ett bra och roligt sätt att bidra till en bättre miljö!

Har dina barn vuxit ur sina kläder? Släng det inte –  det du vill bli av med kanske är just det någon annan letar efter!

I Sverige ökar konsumtionen vilket gör att mer och mer kläder slängs. Enligt avfallshierarkin är återanvändning det nästbästa sättet att minska avfall. Vi måste alltså bli smartare när det gäller att ta hand om sånt vi inte längre behöver eller vill ha.

-Klädbytardagen är det bästa sättet att fynda nytt och samtidigt ge dina kläder ett nytt liv. Helt gratis! Det som du inte längre vill ha kan bli någon annans skatt, säger Tove Runefelt som är sorteringsansvarig på Wargön Innovation.

Kom och byt kläder med oss!
Den 6 april finns vi i foajén till Innovatum Science Center i Trollhättan. Vi har lagt fokus på barnkläder men det kommer även finnas en del ungdoms- och mammakläder. Hittar du något du vill ha lämnar du in ett eget (helt och rent) plagg i utbyte.

Vi tar inte emot plagg i förskott utan byte av plagg görs vid ett och samma tillfälle.

Plagg som ingen valt sorterar vi och skickar vidare till välgörenhetsorganisationer.

Är du intresserad av vuxenkläder hänvisar vi till Naturskyddsföreningens klädbytardagar som bland annat finns på Trollhättans stadsbibliotek. Mer info hittar du här.

Klädbytardagen i siffror – 2018

Inom ramen för Nordic Swap Day arrangerades 2018 ca 226 klädbyten i Norge, Danmark och Sverige.
Bara i Sverige fick 44 000 plagg nya ägare. Förutsatt att de bytta plaggen ersatte inköp av nya plagg bidrog alla klädbytare till en resursbesparing på 33 ton kemikalier, 304 ton koldioxid och 43 000 kubikmeter vatten.
Källa: Naturskyddsföreningen

Wargön Innovations klädbytardag

Var?
Innovatum Science Center, Trollhättan
När?
kl. 11-16, lördag 6 april
Hur?
Ta max med dig tre fina, fräscha plagg som du vill byta.
För vem?
För alla! Men vi fokuserar på barnkläder

Har du frågor, kontakta:
malin.emmoth@wargoninnovation.se